För att lyckas i köket eller vid grillen så krävs det att man börjar med de bästa av råvaror!
Hos oss kan ni beställa köttlådor av både lamm, nöt och gris. Vi har också i samband med slakt färska detaljer i butiken.  Vilket kött ni än väljer att köpa av oss så kan ni vara säkra på att vi har gjort allt för att ni ska få ett smakrikt och fint kött som är hängmörat och av högsta kvalité.

Vi är stolta över vår djurhållning och ni kan tryggt förlita er på att våra djur har det riktigt, riktigt bra. Men det är lika viktigt för oss att djuren får ett lika fint avslut som de haft ett fint liv. Så när det är dags för slakt så åker vi själva med djuren till det lilla gårdsslakteriet i Berga, Kalvenäs slakteri, som är kravcertifierat. Där sker allt småskaligt och i stressfri miljö. Det tycker vi känns bra!

Vill ni veta när det finns färska köttdetaljer i butiken?
Gilla oss på facebook, där skriver vi alltid när det finns!

Här nedan följer lite info och tips från oss när det gäller kött:

Använd gärna stektermometer när ni tillagar köttet. Det gör det lättare att få den önskade innertemperaturen och man undviker att översteka köttet. Många anser att den bästa smaken på fina lamm-och nötdetaljer uppnår man vid en innertemperatur av ca 60 grader.

Blodig (rare) 55 C Nöt, lamm
Medium (medium rare) 58-60 C Nöt, kalv,lamm
Medium välstekt (medium) 60-65 C Nöt, kalv,lamm
Välstekt (well done) 70 C Fläsk, kyckling, nöt, kalv,lamm

LILLA KÖTTSKOLAN

Om du vill lära dig lite mer om kött och hur du ser att det är ett bra kött uppmanar vi er att kolla det här 4 minuter långa klippet där styckmästare Håkan Fällman ger värdefulla tips på hur ni ser att det är ett bra kött och hur ni hanterar det för att få fram dom bästa smakerna!
Håkan Fällman berättar om hängmörning och hantering.Med eller utan kappa?
Vi erbjuder vissa detaljer med kappa. Kappan är fettet som omsluter köttet på detaljen. Den är en fantastisk smakbärare som med fördel kan sitta kvar under tillagningen. Kappan kan man sedan skära bort efter tillagningen om man inte gillar fettet. Detta ger ett otroligt smakrikt och saftigt kött!